Hvilke betalingsløsninger kan man bruke når du skal kjøpe gull?

Hvis du har tatt avgjørelsen om at du skal kjøpe gull, bør du tenke på hvilken betalingsløsninger du skal bruke. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke betalingsløsninger man kan bruke når man kjøper gull. Selv om kontanter eller bankoverføring kanskje virker som det mest åpenbare valget, har du andre alternativer som du også kan vurdere:

  • Kredittkort
  • E-lommebøker
  • PayPal

Alle tre alternativene ovenfor tilbyr flere fordeler enn kontanter og bankoverføring. Dette vil vi gå nærmere innpå under hver av de forskjellige løsningene.

Kredittkort

Et av de vanligste spørsmålene er om man kan bruke kredittkort når man kjøper gull? Man kan selvsagt bruke denne betalingsmåten til å kjøpe gull eller gullbarrer. Det er viktig å huske at noen legger på ekstra gebyrer når man bruker kredittkort, mens andre ikke gjør det. Samtidig skal man tenke på valutapåslaget man får fra banken når man bruker et kredittkort hvis du kjøper dette fra en utenlandsside.

Når man velger å kjøpe gull på nett med kredittkort er betalingen din beskyttet av kredittkortleverandøren din, noe som er betryggende. Du lurer kanskje på om betalingen din er sikker når man kjøper gull med kredittkort? Svaret er ja, men husk å gjøre research om siden hvor du tenker å kjøpe. Les reviews og sjekk at de tar sikkerheten på alvor. Det er også viktig å huske at enkelte kredittkortselskap har satt et maksimalbeløp man kan bruke per transaksjon.

E-lommebøker

E-lommebøker har kommet for å bli, og det blir bare mer og mer populært også når man skal kjøpe gull. Du lurer kanskje på hva en e-lommebok er? E-lommebok står for digital lommebok.

Det er en type elektronisk kort som brukes til transaksjoner gjort online via en PC eller en smarttelefon. Man kan benytte e-lommeboken på samme måte som et kreditt eller debetkort.

Man kan sette inn penger til e-lommeboken på ulike måter, men de vanligse måtene er kortinnskudd eller bankoverføring. Hovedformålet med e-lommebøker er å gjøre papirløse transaksjoner enklere.

I dag er det mange bransjer og selskaper som har implementert ulike e-lommebøker i betalingsløsninger de tilbyr. Alt fra flyselskap som SAS, over til online pokerrom som PokerStars, til klesbutikker på nett som Gina Tricot er eksempler på selskaper som aksepteter betalinger via e-lommebøker som Vipps, Klarna, MuchBetter eller Neosurf.

Med tanke på sikkerhet så er digtale lommebøker særlig populære fordi de tilbyr en sikker og trygg betaling og man trenger ikke å legge inn sine kortdetaljer når man utfører betalinger på nett da dette allerede er registrert i e-lommeboken. Med andre ord, hvor enn du bruker e-lommeboken så kan ikke selskaper innehente noe sensitiv informasjon.

PayPal

PayPal har dominert den digitale betalingsscenen i en årrekke, og er kjent for de fleste. Det er et digitalt betalingssystem som gjør det trygt og sikkert å betale for ting på nettet, samt sende og motta penger. Du kan koble bankkontoen din, kredittkort eller debetkort til PayPal kontoen din, og kan dermed bruke PayPal kontoen din til å kjøpe gull, hvis siden du skal kjøpe gull hos aksepterer PayPal som betalingsløsning. PayPal fungerer altså som en mellommann og holder betalingsinformasjonen din sikker.

Hvorfor bør man bruke PayPal til å kjøpe gull?

Først og fremst sikkerhet, da PayPal gir ekstra bekyttelse ved å aldri utgi sensetiv data om deg. De tilbyr også en rekke funksjoner for å holde kontoen din sikker, inkludert ende-til-ende kryptering, valgfri to-faktor kontopålogging og e-postbekreftelse for transaksjoner. En annen viktig ting de tilbyr er noe som heter kjøperbeskyttelse. Det vil si at du får refundet pengene hvis en vare ikke blir levert eller ikke samsvarer med beskrivelsen av varen du har kjøpt.

Dette er spesielt nytting når du skal kjøpe gull, da man aldri har noen garanti. Det siste du kanskje lurer på er om PayPal er gratis å bruke? Å opprette en PayPal-konto er gratis, og kjøp på nettet og de fleste personlige transkasjoner er også gratis men PayPal tar imidlertid gebyrer for visse type transaksjoner.

Hvordan bruke inntektene fra gullhandel!

Om du har lest artikler her hos oss så kan det hende at du har tjent litt penger på gull, enten via aksjer, eller andre metoder. Og det å kjøpe gull kan være en veldig smart investering, spesielt om du bruker pengene på en fornuftig måte.

Du kan jo så klart bruke pengene slik du selv vil, men hvorfor ikke plassere pengene i et boligkjøp. Om du gjør det, i en by som Oslo for eksempel, så er det veldig usannsynlig at du kommer til å se at leiligheten mister verdi, fordi leilighet til salgs i Oslo er alltid attraktivt.

Og da kan det jo være greit å se på alternativene dine, hva som er fornuftig å gjøre, og hvilke leiligheter som faktisk er tilgjengelige. Det finnes flere forskjellige eiendomsmeklere og eiendomsutviklere du kan ta en titt på, men kjenner du til for eksempel Bonava? De har prosjekt i gang over hele landet og du kan på en måte velge og vrake mellom de forskjellige prosjektene de har i gang. Og om det er i Oslo du vil bo så har de massevis av forskjellige alternativ tilgjengelige, hvor du kan se på hva som passer best i forhold til skoler, butikker, og nærhet til store bedrifter. Investering bør ses på med kalde harde fakta.

En liten snutt om å investere i gull.

Det er ikke lett å tjene penger ved gullhandel, og om det er sånn at du har klart det så bør du se på hvilke muligheter du har. Bonava er et selskap som har drevet med dette i flere år nå, så det er et sted du kan stole på at pengene dine går, når det kommer til stabiliteten og tilliten du har til eiendomsprosjektene deres.

Den tryggheten du får er gull(!) verdt, og er noe du bør vurdere sterkt. Og da kan du fortsette med din gode økonomiske situasjon, via en vellykket gullhandel kanskje?

Gullbarrer eller gullmynter?

Det er ikke alltid like enkelt når du skal velge hvilke type gull, som er aktuelt. Dette er en investering som koster litt, og som derfor krever litt planlegging. Når det er økonomisk usikkerhet i samfunnet øker gjerne interessen for å investere i gull. Dette mye på grunn av at eiendomspriser og aksjekursen faller mer enn vanlig.

Gull passer for deg som ønsker en sikker investering. Gullprisen endres ikke så mye over tid, som det andre ting gjør. Du er derfor sikret en investering som varer. Dette betyr at prisen kan variere på samme måte som valutakursen. Derimot vil gull alltid ha en verdi. Du kan investere i både gullbarrer og gullmynter.

Slik investerer du i gull

Når du har bestemt deg for å investere i gull bør du undersøke hvilke forhandlere, som er tilgjengelig. Du kan velge å besøke en fysisk gullsmed som ligger plassert i nærheten av der du bor. Det finnes sikkert andre forhandlere som selger gull, i form av gullbarrer eller gullmynter. Dette er fysiske objekter som trenger lagringsplass.

Dersom du velger å kjøpe gull i utlandet, bør du være sikker på at du kan få gullet tilsendt på en forsvarlig måte. Det er også viktig å velge en forhandler som har sikre nettsider. Det bør også være trygge betalingsløsninger, tilgjengelig på nettsiden. Slik slipper du å uroe deg for om handelen er sikker eller ikke.

Velg gullbarrer

Det finnes en rekke norske forhandlere som gir deg gode priser på gull. Når du skal investere i gull kan du velge om du skal investere i smykker, gullbarrer eller gullmynter. Gullbarrer og gullmynter er i større grad tilsiktet personer, som ønsker investere i gull. Gullbarrer passer bra for deg som ønsker gull til lagring.

I tillegg til at gullbarrer er enkle å lagre, er dette gull som også er enkelt å selge. Gullprisen er også såpass stabil at du ikke vil risikere at den faller mye i verdi. En gullbarre er en ypperlig måte å lagre verdier, som ikke skal brukes. En gullbarre passer også for deg som ønsker å bearbeide gullet til smykker, eller lignende.

Invester i gullmynter

Når du skal vurdere hvilket type gull som passer for deg, bør du gjøre noen undersøkelser. Dette gjør du blant annet ved å undersøke hvilke typer gull som er tilgjengelig, i nærheten av deg. Du kan også undersøke hvor mye du får for de midlene du har å kjøpe for. Gullbarrer er i større grad ment som lagringsobjekt.

Dersom du vurderer gullmynter, bør du undersøke hvilke gullmynter som passer for deg. Du har kanskje noen gullmynter fra før av. Da bør du velge noen gullmynter som du ikke har i samlingen din. Populære gullmynter er lett omsettelig, og passer for deg som ønsker en sikker investering. Det å samle på mynter er også en populær hobby.

Sikker betaling og forsendelse

Det enkleste er selvsagt å oppsøke en fysisk gullforhandler. Du kan undersøke om det finnes en gullsmed i nærheten av deg, som selger gullbarrer eller gullmynter. Du kan også kjøpe gull på nett. Derimot må du være sikker på at både betaling og forsendelse tilfredsstiller dine forventninger.