Hvilke betalingsløsninger kan man bruke når du skal kjøpe gull?

Hvis du har tatt avgjørelsen om at du skal kjøpe gull, bør du tenke på hvilken betalingsløsninger du skal bruke. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke betalingsløsninger man kan bruke når man kjøper gull. Selv om kontanter eller bankoverføring kanskje virker som det mest åpenbare valget, har du andre alternativer som du også kan vurdere:

  • Kredittkort
  • E-lommebøker
  • PayPal

Alle tre alternativene ovenfor tilbyr flere fordeler enn kontanter og bankoverføring. Dette vil vi gå nærmere innpå under hver av de forskjellige løsningene.

Kredittkort

Et av de vanligste spørsmålene er om man kan bruke kredittkort når man kjøper gull? Man kan selvsagt bruke denne betalingsmåten til å kjøpe gull eller gullbarrer. Det er viktig å huske at noen legger på ekstra gebyrer når man bruker kredittkort, mens andre ikke gjør det. Samtidig skal man tenke på valutapåslaget man får fra banken når man bruker et kredittkort hvis du kjøper dette fra en utenlandsside.

Når man velger å kjøpe gull på nett med kredittkort er betalingen din beskyttet av kredittkortleverandøren din, noe som er betryggende. Du lurer kanskje på om betalingen din er sikker når man kjøper gull med kredittkort? Svaret er ja, men husk å gjøre research om siden hvor du tenker å kjøpe. Les reviews og sjekk at de tar sikkerheten på alvor. Det er også viktig å huske at enkelte kredittkortselskap har satt et maksimalbeløp man kan bruke per transaksjon.

E-lommebøker

E-lommebøker har kommet for å bli, og det blir bare mer og mer populært også når man skal kjøpe gull. Du lurer kanskje på hva en e-lommebok er? E-lommebok står for digital lommebok.

Det er en type elektronisk kort som brukes til transaksjoner gjort online via en PC eller en smarttelefon. Man kan benytte e-lommeboken på samme måte som et kreditt eller debetkort.

Man kan sette inn penger til e-lommeboken på ulike måter, men de vanligse måtene er kortinnskudd eller bankoverføring. Hovedformålet med e-lommebøker er å gjøre papirløse transaksjoner enklere.

I dag er det mange bransjer og selskaper som har implementert ulike e-lommebøker i betalingsløsninger de tilbyr. Alt fra flyselskap som SAS, over til online pokerrom som PokerStars, til klesbutikker på nett som Gina Tricot er eksempler på selskaper som aksepteter betalinger via e-lommebøker som Vipps, Klarna, MuchBetter eller Neosurf.

Med tanke på sikkerhet så er digtale lommebøker særlig populære fordi de tilbyr en sikker og trygg betaling og man trenger ikke å legge inn sine kortdetaljer når man utfører betalinger på nett da dette allerede er registrert i e-lommeboken. Med andre ord, hvor enn du bruker e-lommeboken så kan ikke selskaper innehente noe sensitiv informasjon.

PayPal

PayPal har dominert den digitale betalingsscenen i en årrekke, og er kjent for de fleste. Det er et digitalt betalingssystem som gjør det trygt og sikkert å betale for ting på nettet, samt sende og motta penger. Du kan koble bankkontoen din, kredittkort eller debetkort til PayPal kontoen din, og kan dermed bruke PayPal kontoen din til å kjøpe gull, hvis siden du skal kjøpe gull hos aksepterer PayPal som betalingsløsning. PayPal fungerer altså som en mellommann og holder betalingsinformasjonen din sikker.

Hvorfor bør man bruke PayPal til å kjøpe gull?

Først og fremst sikkerhet, da PayPal gir ekstra bekyttelse ved å aldri utgi sensetiv data om deg. De tilbyr også en rekke funksjoner for å holde kontoen din sikker, inkludert ende-til-ende kryptering, valgfri to-faktor kontopålogging og e-postbekreftelse for transaksjoner. En annen viktig ting de tilbyr er noe som heter kjøperbeskyttelse. Det vil si at du får refundet pengene hvis en vare ikke blir levert eller ikke samsvarer med beskrivelsen av varen du har kjøpt.

Dette er spesielt nytting når du skal kjøpe gull, da man aldri har noen garanti. Det siste du kanskje lurer på er om PayPal er gratis å bruke? Å opprette en PayPal-konto er gratis, og kjøp på nettet og de fleste personlige transkasjoner er også gratis men PayPal tar imidlertid gebyrer for visse type transaksjoner.