Gold Queen’s Beast

Gold Queen’s Beast

Gold Queen’s Beast er en gullmynt produsert i Storbritannia, av Royal Mint, og har dette navnet fordi den ene siden alltid prydes av samme motiv – Dronning Elisabeth 2- og den resiprokke siden får ulikt motiv hvert år. Verdien er fra 5 til 100 Pund Sterling og gullinnholdet er 99% (gjelder også de andre metallene).

Gold Queen’s Beast er en rykende fersk mynt, som først ble produsert i 2016 og føyer seg inn i rekken av britiske gullmynter. Den selges forsåvidt også i sølv og platinum, og en usirkulert versjon i en nikkellegering.

Dette er en planlagt serie av 10 mynter, som alle er/blir designet av Jody Clark, som forøvrig er en ledende kunstner innefor design av medaljer, mynter, illustrasjoner og byster. Denne serien av mynter ble startet i 2016 og avsluttes i 2026, noe som gjør den til et samlerobjekt allerede fra start.

Historien til Gold Queen’s Beast

Da Dronning Elisabeth 2 ble kronet, i 1953, var det ti statuer som sto på hver side da hun entret Westminister Abbey. Disse statuene var et symbol på hennes herkomst (nobel som sådan) og 65 år etter ble Gold Queen’s Beast for å hylle denne dagen.

Statuenes navn er faktisk The Queen’s Beasts og står nå på museum, og er inspirert av lignende statuer som ble laget for å hylle Henrik 8 en gang for 400 år siden. Britene liker pompt og prakt, noe som er tydelig hvis du finner bilder av disse statuene – dette er godt håndverk!

Gold Queen’s Beast samlerverdi

Det samme kan vi si om Gold Queen’s Beast gullmynter. Du kan kan velge mellom to versjoner, hvor den ene er av såkalt Proof kvalitet og den andre er myntkvalitet – hvor førstnevnte er den som er laget i best kvalitet.

Mange vil mene at denne mynten er en anelse overpriset, fordi interessen har dalt siden lansering. På andrehåndsmarked er de ansett som for høye i pris, men dette kan også reflektere at det er relativt få i omløp og samlerverdien har gått opp. Royal Mint selger ikke direkte til privatpersoner og derfor vil Gold Queen’s Beast alltid ligge over myntens gullpris, fordi forhandleren også skal ha en del av kaka. Men siden samlerverdien utvilsomt vil gå opp, er det kanskje en god i de å investere i denne gullmynten.