Gold Eagle

American Gold Eagle, er en mynt utstedt av det amerikanske myntverket og er en offisiell mynt. Den har vært i markedet siden 1986 (!), som er en betydelig alder sammenlignet med mange andre gullmynter i markedet. Gold Eagle selges i fire størrelser og alle har samme gullinnhold (91.67%), sølvinnhold (3%) og kobberinnhold (5.33%).

Fra 2021 vil Gold Eagle produseres med metoder som skal unngå myntfalskneri. Det omsettes titusenvis av Gold Eagle mynter årlig, noe som gjør denne mynten til en klar favoritt blant både samlere og forhandlere. Det er også utgaver av Gold Eagle som ikke er i sirkulasjon, og som blir solgt eksklusivt til myntsamlere.

American Gold Eagle Myntverdi

American Gold Eagle er en mynt som har verdien 5 USD, 10 USD, 25 USD eller 50 USD, og omsettes på det åpne markedet, som en regulær betalingsmynt.

Myntens gullverdi følger som sådan markedsprisen på gull til enhver tid, og er anerkjent både som samlermynt og til å handle med. Dette kommer av at Gold Eagle er godkjent av den amerikanske kongressen som et betalingsmiddel, og er den første av sitt slag i moderne tid kan vi si. Før dette var det Double Eagle som aldri kom ut i sirkulasjon, og før dette igjen har det eksistert ulike gullmynter opp i gjennom historien. Gold Eagle er også kjent gjennom casino, som har flere spilleautomater dedikert til denne mynten.