Hvor kjøpe gull

Når du har bestemt deg for å investere i gull, bør du oppdatere deg på hvilke typer gull som er tilgjengelig. Gullprisen kan variere noe over tid. Det er derfor en fordel å sjekke priser på de gullproduktene, som det er mulig å investere i. Prisene på gull variere noe over tid. Gullprisene er allikevel mer stabile en valutaprisene.

Det kan derfor svare seg å investere i gull. Derimot er det viktig at du finner frem til trygge forhandlere, når du skal kjøpe gull. Du kan kjøpe gull hos børsnoterte gullfond, på nett eller i en fysisk butikk. Det er også mulig å kjøpe gull i spotmarkedet. Dette er i hovedsak en finansiell markedsplass på nett.

Børsnoterte gullfond       

Et børsnotert gullfond er et lettvint alternativ for deg som skal kjøpe gull. Du bør derimot bruke tid på å finne et passende gullfond. På denne måten vil du være sikker på at du kan foreta en trygg investering. De fleste aktører har lagt opp til at denne prosessen skal foregå på en sikker og enkel måte.

Når du investerer i et børsnotert fond, kjøper du hovedsakelig aksjer. Disse aksjene er i utgangspunktet enklere å håndterere, for både uerfarne og erfarne kjøpere. Det er viktig at du holder oversikt over aksjekurs og andre viktige faktorer. Du kan da selge og kjøpe aksjer slik du selv ønsker.

Kjøp gull på nett

Mange velger å kjøpe gull i utlandet. Dette kan svare seg for deg som har en viss kontroll på denne kjøpsprosessen. Ved å kjøpe gull i utlandet vil du få flere muligheten til å gjøre en god handel. Det anbefales da at du går til anskaffelse av en bankboks. Det gullet som du kjøper i utlandet kan oppbevares i bankboksen, på ubestemt tid.

Du må derimot huske på å overholde pliktende som dette medfører. Dette i forbindelse med leie og andre utgifter. Dersom du skal transportere gullet til Norge må du påberegne eventuelle merverdiavgifter. Du må også sørge for en sikker transport av gullet til Norge.

Gull i en fysisk butikk

Det er mulig å kjøpe gull i en fysisk butikk. Det kommer stadig flere gullforhandlere på banen. Det er derfor viktig at du bruker tid på å finne en gullforhandler, som tilfredsstiller dine krav. Du kan være heldig å finne en passende gullforhandler, i nærheten av der du bor. En seriøs forhandler bør kunne gi deg en konkurransedyktig pris.

I en fysisk butikk kan du gjerne kjøpe mynter, smykker og andre typer gullprodukter. Dersom du er  heldig kan du selvsagt finne en forhandler, som selger gullbarrer også. Det kan da være enklere å oppbevare gullet, enn å investere i en utenlandsk bankboks. Det å kjøpe gull i en fysisk butikk forenkler kjøpsprosessen betraktelig.

Kjøp i spotmarkedet

Ved å kjøpe gull i spotmarkedet vil du få tilbud om å handle gull, slik som du kjøper valuta. Dette gjøres gjerne ved bruk av avanserte og sikre handelsplattformer. Dette er en type handel som gjør at du lett kan tjene noen kroner ekstra. Du kan også få tilgang til rimeligere priser, enn om du kjøper gull i en fysisk i butikk.